Wednesday, April 6, 2011

hidup semakin merepek

yeah. tedak kah anda merasakan begitu? well..maybe not for you guys. but I do. lebih lebih lagi setelah bergelar lepasan sekolah ni.

umur kau berapa? 18 tahun kan? dah ada boyfriend ke? result kau hari tu macam mana? okey tak? kalau tak okey, kahwin je laa. apa susah!
apalah orang sekarang ni? mentaliti macam orang dahulu kala. fikir nak kahwin je. tak boleh ke bagi moral support sikit? jangan asyik nak mendownkan orang je. banyak lagi yang boleh dibuat oleh seorang perempuan selain mengabdikan diri kau untuk satu kehidupan yang boleh dikatakan an end to your life. kenapa mesti nak sacrifice semua fun yang kau boleh dapat sebelum kau jadi someone yang devoted kat marriage and husband kau?

sekarang maybe korang fikir yang semua tu best sebab nanti ada laki yang tanggung korang. tapi sampai bila? takkan korang tak nak ada kerja sendiri? duit sendiri? sure tak nak ke? boleh ke hidup based on gaji husband kau je?

ini bukan satu penentangan. tapi berfikirlah secara wajar. hidup masih pangjang untuk diterokai. jangan jadikan satu keputusan sebagai penamat kepada semuanya.

xoxo
=)


No comments:

Post a Comment